Planering av brudbukett

Planering av brudbukett

Brudbuketten är brudens smycke. En brudbukett som planerats med eftertanke speglar brudens karaktär och personlighet. Burdbuketten är personlig och planeras och utförs alltid så att den passar bruden. En mängd  saker påverkar valet och planeringen av brudbuketten. Här följer en del tips om vad man kan tänka på:

Brudens yttre skepnad

Vi har alla vårt personliga utseende. Hår- och ögonfärg, längd, kroppstyp och hudfärg är bra att ta i beaktande när du planerar din brudbukett. Till exempel, mörka kraftiga färger gör att den den ljusa skandinaviska hudtypen ser ännu mera ljus och färglös ut.

Personlighet och natur

Brudens personlighet och natur får gärna synas i brubuketten. Kraftiga färger och former stöder en sprallig och utåtriktad personlighet. En mera tillbakahållen färgsättning och blommor med mjukare karaktär passar igen  en brud med en mera lugn läggning och traditionell stil.

Klänning, frisyr, smycken och acessoarer

Klänningens tyg, färg och snitt är bra att ta i beaktande. Frisyren, smycken och acessoarer är också bra att ta i beatkande när du planerar din brudbukett. Helheten är viktig, de olika delarna påverkar varandra. Ofta startar planeringsprocessen med klänningen och frisyren. Bukettens form, färg och blommor kan utgå från t.ex klänningens färg och snitt ( form). För exempel, till en lätt och skir spetskläning passar en ljus och luftig bukett med skira små blommor som förstärker klänningens karaktär.

Favoritblommor- och färger

Favoritblommor- och färger återspeglar brudens karaktär och personlighet . Dehär kan gärna användas i buketten. Ibland kan det vara svårt att med favorit blommor- och färger. Tänk då omvänt  – vilka blommor och färger hör inte till dina favoriter! På så sätt minskas urvalet och det blir lättare att planera buktten.

Bekväm att bära

Brudbuketten är gjord för att bäras. Därför är det viktigt att buketten känns bekväm i handen för bruden. En yrkeskunnig florist ser till att buketten är rätt balanserad , inte är för tung utan lätt och bekväm att bära!

Förutom brudens personliga egenskaper är det bra att ta i beaktande även yttre faktorer som påverkar planeringen av brudbukett. Följande saker påverkar planeringen :

Vigsel

Är det fråga om stort kyrkbröllop eller en liten privat civilvigsel? Till ett stort kyrkbröllop önskas ofta en större brudbukett då bruden igen till en civilvigsel ofta föredrar en mindre och enklare brudbukett.

Platsen för vigseln har även sin betydelse. Vi har nu en stigande trend med vigslar på även andra platser än en traditionell kyrkvigsel. Allt flera par väljer att vigas t.ex ute i naturen eller i trädgården.

Festplasts och tema

Ofta väljs ett tema för festen, som t.ex färg, stilinrikting eller decennium. Brudbuketten får gärna passa stil – och färgmässigt  till det valda temat / teman.

Årstid

Årstiden, när bröllpet hålls får gärna synas i val av blommor och färger. Genom att använda blommor och färger som hör till årstiden/ säsongen kan man skapa en brudbukett som är personlig och känns rätt till årstiden.

Behöver du hjälp med planering av din brudbukett? Våra florister hjälper dig gärna och svara på dina frågor. Det är för oss viktigt, att varje brud får en bukett som är unik och gjord just speciellt för henne!

Huvudsidan

Fler artiklar