Morsiuskimpun suunnittelu

Morsiuskimppu on morsiamen koru. Hyvin suunniteltu ja toteutettu morsiuskimppu kuvastaa morsiamen luonnetta ja persoonaa. Morsiuskimppu on henkilökohtainen ja räätälöidään aina morsiamelle sopivaksi. Muuttuvia tekijöitä, jotka vaikuttavat morsiuskimpun suunnitteluun, on varsin paljon, joten listasimme muutaman vinkin suunnittelun tueksi.

Morsiamen ulkoinen olemus

Jokainen meistä on ulkonäöltään erilainen. Hiusten ja silmien väri, pituus, vartalotyyppi sekä ihonväri on hyvä ottaa huomioon morsiuskimpun suunnittelussa. Esimerkiksi vaalealle skandinaaviselle ihonvärille voimakkaat syvät värit eivät ole paras vaihtoehto, koska ne saavat ihon näyttämään entistäkin vaaleammalta.

Persoona ja luonne

Morsiuskimpussa saa näkyä morsiamen persoona ja luonne. Voimakkaat värit ja muodot tukevat hyvin räiskyväluonteisen morsiamen luonteenpiirteitä, kun taas hillitympi kokonaisuus on ominaisempi rauhalliselle ja perinteisemmästä tyylistä pitävälle morsiamelle.

Puku, kampaus, korut ja asusteet

Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon puvun kangas, väri ja leikkaus. Kampaus, korut ja asusteet on myös syytä huomioida kimppua suunnitellessa. Kyseessä on kokonaisuus, jonka eri osat vaikuttavat toisiinsa. Useimmiten suunnittelu aloitetaan puvusta ja kampauksesta. Kimpun muotoa, kukkia ja väritystä mietittäessä lähtökohdaksi voidaan ottaa esimerkiksi puvun väri ja leikkaus. Esimerkiksi kevyeen pitsikankaiseen pukuun sopii kevyt ja ilmava morsiuskimppu, joka korostaa puvun keveyttä.

Lempikukat- ja värit

Lempikukat- ja värit kuvastavat osaltaan morsiamen luonnetta ja niitä saa mielellään löytyä morsiuskimpusta. Joskus saattaa olla vaikea nimetä omia lempikukkia- ja värejä. Tällöin kannattaa katsoa asiaa toiselta suunnalta ja miettiä, mitkä kukat tai värit eivät löydy omien suosikkien listalta. Tällä tavoin vaihtoehtojen määrää saadaan hyvin rajattua pienemmäksi, mikä helpottaa kimpun suunnittelua.

Kannettavuus

Morsiuskimppu on tehty kannettavaksi, joten on tärkeää, että se on morsiamelle miellyttävä pitää kädessä. Ammattifloristi huolehtii, että kimppu ei paina liikaa ja ole hankala kantaa.

 

Morsiamen henkilökohtaisten ominaisuuksien lisäksi häätilaisuuden luonne ja muut ulkoiset tekijät on hyvä ottaa huomioon kimpun suunnittelussa. Seuraavat seikat vaikuttavat myös suunnitteluun.

Vihkitapa

Onko kyseessä suuret kirkkohäät vai pienimuotoinen siviilivihkiminen? Suuriin kirkkohäihin halutaan usein näyttävämpi morsiuskimppu, kun taas siviilivihkimisessä suositaan tavallisesti pienempää kimppua.

Vihkipaikalla on suuri merkitys suunnittelussa. Nouseva trendi on valita jokin muu vihkipaikka kuin perinteinen kirkko. Yhä useampi pari vihitään nykyään esimerkiksi puutarhassa tai luonnossa.

Juhlapaikka ja teema

Nykyään häille valitaan jokin teema, kuten väri, vuosikymmen tai tyylisuunta. Morsiuskimpun tulee sopia luontevasti valittuun teemaan tai teemoihin.

Vuodenaika

Vuodenaika, jolloin häät järjestetään, saa näkyä kukkien ja värien valinnassa. Käyttämällä sesonkikukkia ja vuodenaikaan sopivia materiaaleja sekä värejä, saadaan kimpusta yksilöllinen ja luontevasti häiden ajankohtaan sointuva.

Kaipaatko apua morsiuskimpun suunnittelussa? Floristimme auttavat sinua mielellään ja vastaavat kysymyksiisi. Meille on tärkeää, että jokainen morsian saa juuri hänelle tehdyn uniikin ja yksilöllisen morsiuskimpun.

 

Pääsivulle

Lisää artikkeleita