Syys- ja talvikukat

Syys- ja talvikasveja löytyy tänä päivänä erittäin runsaasti. Valikoimassa on isoa, pientä, ylöspäin kasvavaa, riippuvaa ja eri muotoja, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Syys- ja talvisesongin raja muuttunut häilyvämmäksi

Suomalaiset eivät kuitenkaan ole löytäneet syyskukkia samalla tavalla kuin kesä- ja talvikukkia. Usein kesäkukkien jälkeen odotellaan talvikukkien sesonkia ja kauniit syysistutukset jäävät tekemättä.

Talvien muuttuessa vuosien mittaan lämpimämmäksi, on myös syyskukkien sesonki pidentynyt. Syyskukista löytyy niin sanottuja välikauden kukkia, jotka pysyvät hyvinä pitkälle syksyyn ja kukkia, jotka kestävät myös talvella.

Syyskukkien sesonki on pidentynyt

Syysistutuksissa kannattaa käyttää monipuolisesti erilaisia kukkia, koristeheiniä, kaaleja ja viimeisen silauksen antavia koristeita, kuten kauniita koristekurpitsoja tai -käpyjä. Koristeita vaihtamalla syysistutukseen saa myös päivitettyä uutta ilmettä ilman, että koko istutusta täytyy tehdä uusiksi.

Helppo ja näyttävä tunnelmanluoja hopealangasta

Talven lähestyessä floristimme Owe Salmelan vinkki helppoon tunnelman luomiseen on hopealanka. Hopealankaa löytyy useassa eri koossa ja se kestää hyvin talven pakkaset. Ison hopealangan voi esimerkiksi istuttaa yksinään ruukkuun ja koristella iltojen pimentyessä valoketjulla. Kaunis terassin tai rapun koristaja syntyy näin kädenkäänteessä.

Hopealanka suorastaan pursuaa talven henkeä. Kietaisemalla päälle valosarjan, saat aikaan näyttävän koristeen porraspieleen.
Pääsivulle

Lisää artikkeleita