Joulutähti on perinteinen suosikki suomalaisissa kodeissa. Punainen joulutähti täyttää nytkin Lahnakoskella kasvihuoneet. Punaisen joulutähden lisäksi seassa näkyy hieman valkoista, roosaa sekä hieman uudempaa sävyä persikkaa.
Joulutähden kasvatus vaatii käsityötä
Joulutähtien paakkutaimet saapuivat puutarhalle heinäkuussa. Istutuksen jälkeen taimet pääsivät kasvamaan kasvihuoneeseen. Kun taimet olivat juurtuneet osa latvottiin. Latvotuista taimista kasvaa monilatvaisia joulutähtiä. Syyskuussa joulutähtien taimet alkoivat saamaan myös lisävaloa. Valo on tärkeässä osassa, jotta muuten vihreä kasvi alkaa saada sen punaisen värinsä kukintoon. Kasvihuoneeseen sytytetään valot joka aamu kello 8 ja illalla kello 18 toivotetaan kukille hyvää yötä ja sammutetaan valot!
Samalla, kun kukkia kastellaan ja hoidetaan päivittäin, käännetään kukkien taipuneita lehtiä käsin, jotta kukka saa tasaisen värin. Jos lehdet jäävät käpristyneeksi tai asettuvat toisten lehtien alle varjoon, tulee niistä laikukkaan värisiä, kun valo ei pääse niihin tasaisesti. Jotta saamme kasvatettua kauniita, tasaisen värisiä joulutähtiä, vaatii kukat siis paljon huomiota ja käsityötä.
Kestävä kukka
Joulutähti kestää niin pitkään, kuin sitä jaksaa vain katsella. Värilliset kukinnot kuihtuvat, mutta vihreänä joulutähdestä voi nauttia niin pitkään kuin haluaa.
Valvo lemmikkejä sekä lapsia
Muistathan että joulutähti on myrkyllinen, sitä ei saa syödä. Kannattaa siis huolehtia, ettei lemmikit tai pienet lapset pääse kukkaa käsittelemään. Jos kukasta tulee käsiin valkoista maitomaista nestettä, kannattaa kädet pestä, koska neste saattaa ärsyttää ihoa.